Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 375 g vaj 500 g liszt 250 g porcukor 1 csomag sütőpor 1 csipet fahéj 50 g darált mandula 1 csipet só 500 g meggy 250 ml tej 250 g tejföl 50 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vanília ízű pudingpor Elkészítése: A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 375 g vaj
  • 500 g liszt
  • 250 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 50 g darált mandula
  • 1 csipet só
  • 500 g meggy
  • 250 ml tej
  • 250 g tejföl
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor


Elkészítése:

A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, majd gyúrjuk jól össze. A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét reszeljük le, és egyengessük el egy kb. 24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.

A kimagozott meggyet csepegtessük le.

A tejet a tejföllel és a vaníliás cukorral keverjük el. Egy lábasba téve forraljuk fel.

A pudingport 2 ek hideg vízzel és az 50 g porcukorral keverjük simára, és öntsük hozzá a még forró tejes tejfölhöz. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt krémet öntsük a tepsibe reszelt tésztára. Szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel, majd reszeljük rá a tészta másik felét.

200 fokos sütőben szép világosra sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is