Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g háztartási keksz (darált)
- 2 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 150 g vaj
- 0,5 dl tej
A pudinghoz:
- 1 zacskó csokoládé ízű főzős pudingpor
- 5 dl tej
- 2-3 evőkanál cukor
Tetejére:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet, a kakaóport, a cukrot, és a vajat összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. Egy kisebb kapcsos tortaformába belenyomkodjuk.
A pudingot készre főzzük a cukorral a csomagoláson leírtak szerint, és a kekszes alapra öntjük.
Rárakjuk a meggyet, és megszórjuk kókuszreszelékkel a tetejét. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, utána könnyen szeletelhető.