Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először kimagozzuk a meggyet, majd megszórjuk cukorral, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük. Amikor a meggy már levet eresztett, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, amit felfogunk, és vízzel kiegészítünk 4 dl-re. Ebben a lében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a meggyet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.07.01.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Először kimagozzuk a meggyet, majd megszórjuk cukorral, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük. Amikor a meggy már levet eresztett, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, amit felfogunk, és vízzel kiegészítünk 4 dl-re. Ebben a lében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a meggyet, és félretesszük hűlni.

A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a langyos meggyes tölteléket, egyenletesen eloszlatva. A maradék tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és rácsozzuk vele a sütemény tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a rácsokat.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, körülbelül 35–40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is