Elkészítése
Először kimagozzuk a meggyet, majd megszórjuk cukorral, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük. Amikor a meggy már levet eresztett, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, amit felfogunk, és vízzel kiegészítünk 4 dl-re. Ebben a lében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a meggyet, és félretesszük hűlni.
A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a langyos meggyes tölteléket, egyenletesen eloszlatva. A maradék tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és rácsozzuk vele a sütemény tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a rácsokat.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, körülbelül 35–40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
