Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-rácsos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 0,5 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 dl habtejszín
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1 kg meggy
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • kevés víz
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítése

Először kimagozzuk a meggyet, majd megszórjuk cukorral, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetésre a hűtőbe tesszük. Amikor a meggy már levet eresztett, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, amit felfogunk, és vízzel kiegészítünk 4 dl-re. Ebben a lében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a meggyet, és félretesszük hűlni.

A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a langyos meggyes tölteléket, egyenletesen eloszlatva. A maradék tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és rácsozzuk vele a sütemény tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a rácsokat.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, körülbelül 35–40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-racsos-linzer/