Elkészítése
A zsemléket vékony csíkokra vágjuk, majd leöntjük a felforralt tejjel, és hagyjuk, hogy megszívják magukat. A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, a margarinnal, a tojások sárgájával, a citrom levével és reszelt héjával.
A tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a tejben áztatott zsemléket, és az egészet jól elkeverjük.
Egy tortaformát kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, majd a massza felét az aljára simítjuk. Erre egyenletesen ráterítjük a magozott meggyet, majd befedjük a maradék masszával.
A tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és az 1 evőkanál cukorral, majd a keveréket a tetejére öntjük. Az előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a sütemény kihűlt, szeleteljük, és tálaljuk.
