Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes rakott kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet kalács
  • 15 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

Egy kisebb sütőformát kenjünk ki a vaj felével.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

A felszeletelt kalácsot vágjuk fel ízlés szerinti kockákra, majd a felét terítsük bele az előzőleg kivajazott sütőformába. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggybefőttel, majd fedjük be a maradék, felszeletelt kaláccsal.

A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt is.

Ezután csorgassuk a keveréket a sütőformában lévő kalácsra, majd csipkedjük rá a tetejére a maradék vajat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, egyenletesen kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot.

Ezután tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, szárítsuk, hogy a tetején a hab szép színt kapjon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-rakott-kalacs/