Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes rakott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg magozott meggy
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 db citrom leve és héja
  • 2 db tojás
  • 4 darab zsemle
  • 2,5 dl tej

A tetejére

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor

A forma kenéséhez

  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A zsemléket vékony csíkokra vágjuk, majd leöntjük a felforralt tejjel, és hagyjuk, hogy megszívják magukat. A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a cukorral, a margarinnal, a tojások sárgájával, a citrom levével és reszelt héjával.

A tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a tejben áztatott zsemléket, és az egészet jól elkeverjük.

Egy tortaformát kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, majd a massza felét az aljára simítjuk. Erre egyenletesen ráterítjük a magozott meggyet, majd befedjük a maradék masszával.

A tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és az 1 evőkanál cukorral, majd a keveréket a tetejére öntjük. Az előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha a sütemény kihűlt, szeleteljük, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-rakott/