Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta 50 dkg meggy 10 dkg kristálycukor kevés őrölt fahéj kevés szegfűszeg kevés zsemlemorzsa liszt a nyújtáshoz 1 tojás a kenéshez Elkészítése: A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 50 dkg meggy
  • 10 dkg kristálycukor
  • kevés őrölt fahéj
  • kevés szegfűszeg
  • kevés zsemlemorzsa
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás a kenéshez


Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük (ez 2-3 óra). A meggyet megmossuk, kimagozzuk, tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, ízlés szerinti mennyiségű őrölt szegfűszeget és fahéjat. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kinyújtott tésztalapot vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, a lap egyik, hosszanti oldalára ( 2 végétől kicsit beljebb) halmozzuk a lecsöpögtetett meggyet. A meggyes felétől felgöngyöljük, fele hosszánál a 2 végét behajtva.

Sütőpapírral bélelt tepsibe áttesszük. Az egész tojást lazán villával felverjük, és megkenjük a tekercset.

Villával megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.

[box style=”info”]Van aki nem szereti a fahéj, vagy szegfűszeg illatát. Helyette nagyon kellemes hatást érünk el vaníliás cukorral.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is