Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • csipet só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj

Töltelékhez

  • 1 kg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a sóval és a cukorral összekeverjük, a margarint beledaraboljuk és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat és a kevés langyos tejben felfutatott élesztőt. Adagoljuk hozzá a langyos tejet, annyit hogy jól dagasztható legyen.

Az elején ragacsos lesz a massza, de addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. Hozzádagasztjuk közben az olajat is.

Meleg helyen 1 órát kelesztjük letakarva.

Töltelék:

A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és várunk, hogy a levét kieengedje. Egy edénybe öntjük a meggy levét, hozzáadjuk a felmelegített tejet és a vaníliás pudingport, majd összekeverjük. Lassú tüzön sűrűre főzzük, majd beletesszük a meggyet és összekavarjuk.

Összeállítás, sütés:

A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy nagyobb tepsibe helyezzük (25*35 cm), megszórjuk búzzadarával és ráöntjük a meggyet, ezután a másik tésztát is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük. A széleit összenyomkodjuk, hogy a meggy ki ne folyjon.

Megszurkáljuk több helyen villával és megkenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-szelet-3/