Tészta:
A lisztet, a sóval és a cukorral összekeverjük, a margarint beledaraboljuk és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat és a kevés langyos tejben felfutatott élesztőt. Adagoljuk hozzá a langyos tejet, annyit hogy jól dagasztható legyen.
Az elején ragacsos lesz a massza, de addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. Hozzádagasztjuk közben az olajat is.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük letakarva.
Töltelék:
A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és várunk, hogy a levét kieengedje. Egy edénybe öntjük a meggy levét, hozzáadjuk a felmelegített tejet és a vaníliás pudingport, majd összekeverjük. Lassú tüzön sűrűre főzzük, majd beletesszük a meggyet és összekavarjuk.
Összeállítás, sütés:
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy nagyobb tepsibe helyezzük (25*35 cm), megszórjuk búzzadarával és ráöntjük a meggyet, ezután a másik tésztát is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük. A széleit összenyomkodjuk, hogy a meggy ki ne folyjon.
Megszurkáljuk több helyen villával és megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.