Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-tejfölös kekszes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 2*375 g tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg meggy
  • 1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
  • 1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
  • 2 dl víz


Elkészítése:

Készítsünk elő egy jénait.

Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.

A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.

Egy éjszakára hűtőbe tettem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-tejfolos-kekszes-szelet/