Elkészítése
A tésztához a tojást robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, majd 1 perc elteltével hozzászórjuk a tojáskrémhez, és további 2 percig keverjük. A lisztet kakaóporral elvegyítjük, és felét a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét is hasonló módon dolgozzuk bele. A tésztát egy 30 × 40 cm-es sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk, és a papír szélét felhajtjuk, hogy peremet kapjunk. A sütőlemezre helyezett tésztát előmelegített sütőben megsütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Amíg a piskóta hűl, a meggyet lecsepegtetjük, és a levét 400 ml-re kiegészítjük vízzel. A pudingot a befőttlével és 1 evőkanál cukorral elkészítjük a tasak leírása szerint, majd belekeverjük a meggyet. A meggyes tölteléket a kihűlt piskótalapra simítjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
A csokoládét feldaraboljuk, és olajjal együtt vízfürdő felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, majd kettéosztjuk. Az egyik feléből 3 evőkanálnyit elveszünk, és a csokoládéval összekeverjük, majd ezt a keveréket a maradék tejszínhabba forgatjuk.
A csokoládés habot kerek csőrű nyomózsákba töltjük, és a meggyes rétegre vastag csíkokat nyomunk. A maradék tejszínhabot is nyomózsákba tesszük, és a sötét csíkok közé nyomjuk.
A másik piskótalapot a krém tetejére helyezzük. A kivágott szíveket a meggyes töltelék fölé tesszük, majd a tortát csokoládéval meghintjük.
