Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 5 dl tej
  • 2 dl feketekávé
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (vagy friss, magozott meggy)
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding por
  • 1 csomag tiramisu krémpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • 1 ek kristálycukor


Elkészítése:

A feketekávét 1 dl tejjel, a cukorral és a rummal összekeverjük. A babapiskóta felét egyenként megmártjuk a kávés tejben. Egy megfelelő méretű jénai tálba lerakjuk a piskóták felét.

2 dl hideg tejjel felverjük a tiramisu krémport, majd a főzés nélküli vaníliás pudingport is ugyanígy készítjük el. Ezután a kész pudingot a tiramisukrémmel és a mascarponével jól összedolgozzuk. A felét a lerakott piskótára öntjük, a krém tetejére rárakjuk a lecsepegtetett meggyet, és megszórjuk 1 ek kakaóporral.

A babapiskóta második felét szintén megmártjuk a kávés tejben, sorba rakjuk a meggy tetejére, végezetül a megmaradt mascarponés krémet rásimítjuk, majd megszórjuk 1 ek kakaóporral.

Minimum két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

[box style=”info”]Én nem szeretem ha túl édes, de aki szereti, használhat több cukrot bele.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-tiramisu-3/