Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 2 db tojás
  • 2-3 evőkanál víz (tojás nagyságától függően)
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Meggyes krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl meggylé
  • 5 dkg cukor
  • 60 dkg magozott meggy

Vaníliás krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
Meggyes torta

Elkészítése

A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 ek vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos-vizes keverékbe.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk/zsírozunk, lisztezünk és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a piskótát.

Amíg sül elkészítjük a meggyes krémet. A pudingot a cukorral felfőzzük a meggy levében. Ha besűrűsödött akkor hozzáadjuk a meggyet. Ha a piskóta kihűlt rákenjük a meggyes krémet, hűtőbe tesszük.

A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral felfőzzük a tejben, ha kihűlt akkor hozzádolgozzuk a vajat is. Nyomózsákba töltjük és a meggyes krém tetejére nyomjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-torta/