Elkészítése
Meggy előkészítése:
A meggyet kimagozzuk, majd 1-2 evőkanál kristálycukorral összekeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük. Ízlés szerint a meggy egy részét kimagozva, a másik felét akár maggal és szárral együtt is felhasználhatjuk a töltelékhez.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojást. Az alapanyagokat alaposan összekeverjük, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
Összeállítás:
Az előnyújtott leveles tésztát kiterítjük, majd ízlés szerinti méretű négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (ha nem előnyújtott a tészta, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra)
A szélektől kb 1-1,5 cm-t szabadon hagyunk, majd a közepére kanalazzuk a túrós tölteléket és eloszlatjuk rajta a meggyet.
Sütés:
Előmelegített sütőben, 170 fokon hőlégkeverésnsal 25-30 percig sütjük vagy amíg a tészta szép pirosra és ropogósra sül. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás:
A kihűlt süteményt tálcára rendezzük és ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A tölteléket gazdagíthatod egy kevés tejföllel vagy mascarponéval is, hogy még krémesebb legyen. A tetejére szórhatsz szeletelt mandulát vagy diót, amely ropogós textúrát ad a süteménynek.

