Elkészítése
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A csokoládét apróra vágjuk, a meggyet lecsepegtetjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot. Fényes, kemény habbá verjük. Alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 200 g lisztet.
A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe keverjük a felaprított csokit. A kakaóport elkeverjük a maradék 50 g liszttel, és a csokis masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a maradék 50 ml olajat is.
A világos és a kakaós masszát felváltva kanalazzuk a tepsibe, így alakul ki a „zebra” minta. A tetejét bőségesen megszórjuk a meggyel. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Habréteg
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A még meleg sütemény tetejére kenjük, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve további 10–15 percig sütjük, amíg a hab aranybarnára pirul.
A süteményt teljesen kihűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp
A meggyet helyettesíthetjük cseresznyével vagy erdei gyümölcsökkel is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a kakaós masszába keverhetünk egy kevés rumaromát vagy fahéjat is.

