Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes zebraszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 250 g finomliszt
  • 200 ml olaj
  • 140 g natúr joghurt
  • 50 g kakaópor
  • 100 g étcsokoládé (vagy tej)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g porcukor

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A csokoládét apróra vágjuk, a meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot. Fényes, kemény habbá verjük. Alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 200 g lisztet.

A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe keverjük a felaprított csokit. A kakaóport elkeverjük a maradék 50 g liszttel, és a csokis masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a maradék 50 ml olajat is.

A világos és a kakaós masszát felváltva kanalazzuk a tepsibe, így alakul ki a „zebra” minta. A tetejét bőségesen megszórjuk a meggyel. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Habréteg

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A még meleg sütemény tetejére kenjük, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve további 10–15 percig sütjük, amíg a hab aranybarnára pirul.

A süteményt teljesen kihűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tipp

A meggyet helyettesíthetjük cseresznyével vagy erdei gyümölcsökkel is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a kakaós masszába keverhetünk egy kevés rumaromát vagy fahéjat is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-zebraszelet/