Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes zselés piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db 5 tojásos piskóta

Krém

  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 üveg magozott meggy
  • 7 dl meggylé
  • 2 csomag zselatin (2x25 g.)
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej

Elkészítése

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-zseles-piskota/