Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyzselés-túrókrémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

  • 1 evőkanál meggylekvár

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 40 g vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 dl habtejszín

A tetejére

  • 30 dkg meggybefőtt

A zseléhez:

  • 50 g tortazselé (piros)

Elkészítése

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet óvatosan.

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral lekenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összedolgozzuk.

A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.

A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.

A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyzseles-turokremes-kocka/