Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 ek liszt 6 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor A krémhez: 4 dl tej 1 csomag étcsokoládés pudingpor 5 dkg margarin 3 ek cukor A töltelékhez: 1 kis üveg meggybefőtt 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is) A tetejére: 2 dl habtejszín csokireszelék Elkészítése: A piskótát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MandyBaby
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek cukor

A töltelékhez:

  • 1 kis üveg meggybefőtt
  • 4 evőkanál meggylekvár (helyettesíthető más lekvárral is)

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • csokireszelék


Elkészítése:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot és a cukrot a 4 dl tejben a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Miután a puding kissé kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

Az elkészült piskótát megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a lecsepegtetett, magozott meggyet. A csokoládés krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, kemény habbá vert tejszínt rákenjük a tetejére.

Végezetül megszórjuk csokireszelékkel, majd hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.

Isteni finom, egyszerűen elkészíthető desszert!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
MandyBaby
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is