Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 60 dkg liszt 10 dkg cukor 25 dkg margarin csipet só 1 tojás 1 cs sütőpor 1 cs vaniliás cukor 2 dl joghurt 1 késhegynyi szódabikarbóna A töltelékhez: 1,5 kg alma 10 dkg cukor fahéj ízlés szerint Elkészítése: A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ditta_03
Beküldte: 2014.08.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint


Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.

Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.

A töltelék elkészítése:

Hámozzuk meg az almát és nagy lukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele.

Egy nagy lábasba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot és fahéjat (több fahéjjal finomabb a süti:).

Kb 4-5 percig pároljuk az almát, kóstoljuk meg ha úgy érezzük ízesítsük tovább. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.

Sütőpapíros, kb 32*40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát.

Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.

Kb 40-50 percig süssük 180 fokon alul felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a sütink. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és már tálalhatjuk is 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ditta_03
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is