Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mennyei almás béles egy klasszikus, omlós tésztájú sütemény, amelyet a fahéjas, szaftos alma töltelék tesz igazán különlegessé. A citromhéjjal ízesített tészta és a ropogósra sült teteje tökéletes harmóniát alkot a gyümölcsös belsővel. Egyszerűen elkészíthető, mégis igazi otthonos desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ercsi
Beküldte: 2013.09.06.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a csipet sót, a tojást, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük.

Töltelék

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd levét kinyomkodjuk. Fahéjjal ízesítjük, és ha szükséges, cukorral édesítjük. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztalapon.

A másik tésztalappal befedjük, majd a tetejét tojássárgával megkenjük. Villával néhány helyen megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson. Előmelegített sütőben, 175 fokon körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a reszelt almához adhatunk egy marék mazsolát vagy aprított diót is. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, és egy gombóc vaníliafagyival különleges desszertté varázsolhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Ercsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is