Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mennyei almás béles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 1 kg alma
  • fahéj
  • cukor

Tetejére

  • tojássárga

Elkészítése

Tészta

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a csipet sót, a tojást, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük.

Töltelék

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd levét kinyomkodjuk. Fahéjjal ízesítjük, és ha szükséges, cukorral édesítjük. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztalapon.

A másik tésztalappal befedjük, majd a tetejét tojássárgával megkenjük. Villával néhány helyen megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson. Előmelegített sütőben, 175 fokon körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a reszelt almához adhatunk egy marék mazsolát vagy aprított diót is. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, és egy gombóc vaníliafagyival különleges desszertté varázsolhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mennyei-almas-beles/