Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Vizes piskóta: 25 dkg porcukor 4 egész tojás 1 citrom héja és leve 20 dkg liszt 4 kanál forró víz 1 cs sütőpor meggy (kb 10-15 dkg) Csokiöntet: 2 tojás sárgája 2 ek liszt 4 ek cukor 1 cs vaníliás cukor 2 púpozott ek kakaópor 1 liter tej 5 dkg vaj Elkészítése: A tojás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
ferencib
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Vizes piskóta:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 kanál forró víz
  • 1 cs sütőpor
  • meggy (kb 10-15 dkg)

Csokiöntet:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 1 liter tej
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Kilisztezett, közepes mérteű tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk meggyel. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Az öntethez a tojás sárgákat, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport kevés tejjel csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett a forró tejbe csorgatjuk. Összefőzzük, majd a végén beledobjuk a vajat és jól elkeverjük.

A kész, szeletel piskótát az öntettel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
ferencib
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is