A lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és ízlés szerint cukorral és fahéjjal összekeverjük. Pihentetjük, hogy levet eresszen, majd a felesleges levet kinyomkodjuk.
Egy 33×20 cm-es tepsit zsírral kikenünk és liszttel megszórunk. Az egyik tésztadarabot kinyújtjuk, és a tepsi aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk, majd vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja az almából kiengedett nedvességet.
A kinyomkodott almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül.
Tipp: Langyosan vagy kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.