Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mese almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb 2-3 ek tejföl

Töltelékhez

  • 7 alma
  • cukor
  • fahéj

Elkészítése

A lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és ízlés szerint cukorral és fahéjjal összekeverjük. Pihentetjük, hogy levet eresszen, majd a felesleges levet kinyomkodjuk.

Egy 33×20 cm-es tepsit zsírral kikenünk és liszttel megszórunk. Az egyik tésztadarabot kinyújtjuk, és a tepsi aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk, majd vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja az almából kiengedett nedvességet.

A kinyomkodott almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül.

Tipp: Langyosan vagy kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mese-almas/