Elkészítése
Először az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés vízzel, fahéjjal, valamint cukorral és vaníliás cukorral 5 percig főzzük, amíg megpuhul. Az almát leszűrjük, majd a pudinggal, tejjel és szükség szerint egy kis almalével együtt pár percig tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ezt követően hagyjuk hűlni.
A tésztához a lisztet, cukrot, vajat, vaníliás cukrot, sütőport és tojásokat mixerrel simára keverjük. A kész tésztát egy zsírozott tepsibe öntjük, és megsütjük.
Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A pudingport a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összekeverjük a margarinnal, hogy sima krémet kapjunk.
Sütemény összeállítása
A megsült tésztára először az almakrémet simítjuk, majd erre jön a vaníliás krém. A tetejére bőségesen kenünk tejszínhabot. Végül csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak, majd szeletelve tálaljuk.
