Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mese krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás

Almás krém

  • 1,2 kg alma
  • 1,5 dl almalé
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Vaníliás krém

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Először az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés vízzel, fahéjjal, valamint cukorral és vaníliás cukorral 5 percig főzzük, amíg megpuhul. Az almát leszűrjük, majd a pudinggal, tejjel és szükség szerint egy kis almalével együtt pár percig tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Ezt követően hagyjuk hűlni.

A tésztához a lisztet, cukrot, vajat, vaníliás cukrot, sütőport és tojásokat mixerrel simára keverjük. A kész tésztát egy zsírozott tepsibe öntjük, és megsütjük.

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A pudingport a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összekeverjük a margarinnal, hogy sima krémet kapjunk.

Sütemény összeállítása

A megsült tésztára először az almakrémet simítjuk, majd erre jön a vaníliás krém. A tetejére bőségesen kenünk tejszínhabot. Végül csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.

Hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mese-kremes/