Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mesealmás egy könnyen elkészíthető almás sütemény. Egyszerű, mégis finom desszert.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.01.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy vékonyra szeleteljük, majd fedő alatt megpároljuk. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, félretesszük hűlni.

Tészta

A lisztet a sütőporral és a csipet sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a zsiradékot és a tejfölt, majd összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk.

Összeállítás és sütés

Az egyik tésztalapot a tepsi méretére (kb. 30×25 cm) nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk az almás tölteléket. A másik tésztalappal befedjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30–35 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A töltelékhez adhatunk egy marék mazsolát vagy darált diót is. A tetejét tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is