Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mesealmás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 0,5 kg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsír
  • 2 dl tejföl

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez )

Elkészítése

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy vékonyra szeleteljük, majd fedő alatt megpároljuk. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, félretesszük hűlni.

Tészta

A lisztet a sütőporral és a csipet sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a zsiradékot és a tejfölt, majd összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk.

Összeállítás és sütés

Az egyik tésztalapot a tepsi méretére (kb. 30×25 cm) nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákanalazzuk az almás tölteléket. A másik tésztalappal befedjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30–35 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A töltelékhez adhatunk egy marék mazsolát vagy darált diót is. A tetejét tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mesealmas/