Elkészítése
Piskóta:
A tojások sárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez kakaóport keverünk.
Sütés:
A masszát két, zsírozott és lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A formákból kivéve rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük.
Krém:
A pudingport a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül rumaromával ízesítjük.
Összeállítás:
A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy világos szeletet krémmel megkenünk, majd hozzáillesztünk egy kakaós szeletet. Ezután felváltva rétegezzük a sárga és barna piskótát, mindig krémmel összeragasztva.
Máz:
A csokoládét vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni.
Ha a csokimáz megdermedt, a süteményt ferdén szeletelve tálaljuk.
Tipp:
A méteres krémjét variálhatjuk: puncs helyett készíthetjük vaníliás vagy csokoládés pudinggal is. A csokoládémázat fehércsokival díszíthetjük csíkokban, így még mutatósabb lesz.


