Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A méteres sütemény egy klasszikus desszert, amely kakaós és sárga piskótából, valamint krémes töltelékből áll. A csokoládémáz teszi teljessé a látványt és az ízt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.23.

Piskóta:

Krém:

Máz:

Elkészítése

Piskóta:

A tojások sárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez kakaóport keverünk.

Sütés:

A masszát két, zsírozott és lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A formákból kivéve rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül rumaromával ízesítjük.

Összeállítás:

A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy világos szeletet krémmel megkenünk, majd hozzáillesztünk egy kakaós szeletet. Ezután felváltva rétegezzük a sárga és barna piskótát, mindig krémmel összeragasztva.

Máz:

A csokoládét vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni.

Ha a csokimáz megdermedt, a süteményt ferdén szeletelve tálaljuk.

Tipp:

A méteres krémjét variálhatjuk: puncs helyett készíthetjük vaníliás vagy csokoládés pudinggal is. A csokoládémázat fehércsokival díszíthetjük csíkokban, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is