Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 evőkanál víz
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta:

A tojások sárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez kakaóport keverünk.

Sütés:

A masszát két, zsírozott és lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A formákból kivéve rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül rumaromával ízesítjük.

Összeállítás:

A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy világos szeletet krémmel megkenünk, majd hozzáillesztünk egy kakaós szeletet. Ezután felváltva rétegezzük a sárga és barna piskótát, mindig krémmel összeragasztva.

Máz:

A csokoládét vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni.

Ha a csokimáz megdermedt, a süteményt ferdén szeletelve tálaljuk.

Tipp:

A méteres krémjét variálhatjuk: puncs helyett készíthetjük vaníliás vagy csokoládés pudinggal is. A csokoládémázat fehércsokival díszíthetjük csíkokban, így még mutatósabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-3/