Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 7 dl tej

A bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.

A formákat (28 cm-es őzgerinc forma) vastagon kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A tészta felét az egyik formába öntjük.

A megmaradt tésztához keverjük az 1 vízzel elkevert kakaóport. Ezt a másik formába öntjük.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, majd a tésztákat kihűtjük.

A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.

A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett és a krémmel szeletenként összeragasztjuk: egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb.

Az oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.

Mikróban felolvasztjuk a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük pár órára, majd forró vízbe mártott késsel rézsútosan szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-10/