Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz

Krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Kakaós tésztához

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál víz

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket felverjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral kihabositjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet, a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük az egészet. Végül a tojáshabot beleforgatjuk óvatosan.

A tésztát két részre osztjuk és at egyik felébe belekeverjük a kakaóport, olajat és vizet, majd elkeverjük. Két őzgerincformát kivajazuk és lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk, majd külön-külön belesimítjuk a masszákat és 170 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Rácsra téve kihűtjük a tésztákat.

A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A porcukrot kihabosítjuk a puha margarinnal, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük.

A kihűlt tésztákat a borkák mentén felszeljük, majd 1-1 sárga és kakaós lapot összeragasztunk a krémmel. Hogy könnyebb legyen bánni a sütivel készíthetünk két rudat is belőle. Ha marad krémünk, akkor kívülről is körbekenjük a roládokat.

A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütik tetejét.

Ha a csoki megdermedt, akkor ferdén szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-11/