Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor ( lehet por vagy kristály is)
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 üveg rumaroma

Tetejére

  • tortabevonó

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A masszát két részre osztjuk: az egyik marad világos, a másikhoz 2 evőkanál kakaóport keverünk. Mindkettőt külön-külön, kivajazott őzgerincformában sütjük meg (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztákat teljesen kihűtjük.

Krém

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a rumaromával kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük.

Összeállítás

A tésztákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A világos és kakaós szeleteket felváltva krémmel összeragasztjuk, így alakul ki a csíkos mintázat. A tetejét is krémmel vékonyan átkenjük.

Bevonás

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk kevés olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt megvárjuk, amíg a csokoládé megdermed.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe keverhetünk kevés reszelt narancshéjat vagy darált diót is. A szeletek szépen mutatnak, ha ferdén vágjuk fel a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-2/