Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 26 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 1/2 dl víz
  • 1/2 dl étolaj
  • 26 dkg liszt
  • 3/4 cs sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 15 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 15 dkg vaj
  • 1 cs eper vagy puncs pudingpor
  • 2 dl tej

Tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 2 ek étolaj vagy kókuszzsír


Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat,végül a sütőporral összekevert lisztet.

A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük és a masszához keverjük, majd a felét egy őzgerincformába tesszük.

A másik feléhez keverünk 2 kanál meleg vizet, 2 kanál étolajat és a 2 kanál kakaóport,ezután ezt a masszát is őzgerincformába öntjük és 175 fokos sütőben addig sütjük, míg szép világos barna nem lesz, illetve ha a fogpiszkálót beleszúrjuk és nem ragad rá tészta, akkor kész.

A pudingot megfőzzük a tejjel cukor nélkül.

A cukrot vagy az édesítőt és a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

A tésztát bordáira vágjuk, krémmel megkenjük és váltakozva a színeket egymáshoz ragasztjuk.

A csokoládét felolvasztjuk az olajjal és a tészta tetejére kenjük. Ha megszilárdult,akkor ferdén szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-7/