Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 20 dkg porcukor 1,5 dl olaj 1,5 dl langyos víz 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 4 evőkanál kakaópor Krém: 10 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 4 evőkanál rum 1 csomag puncs ízű pudingpor 4 evőkanál cukor 5 dl tej Tetejére: 15 dkg étcsokoládé 1 evőkanál olaj Elkészítése: A tojásokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keménnyé vert habját.

Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott és lisztezett őzgerincformában egyenként megsütjük 180 fokon, légkeveréssel kb 18 perc alatt sült meg. Ha nincs légkeveréses funkció, a sütési idő kb 22-25 perc.

Amíg sül a tésztánk, a pudingport simára keverjük kb 1 dl tejjel és ízlés szerinti édesítővel.

A megmaradt tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet. Sűrűsödésig lassú tűzön főzzük, majd kihűtjük.

A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, majd ehhez a vajas krémhez hozzákeverjük a kihűlt pudingot is. Robotgép legalacsonyabb fokozatával szép sima krémmé keverjük.

A kihűlt tésztát a gerincek mentén felszeleteljük, majd a szeleteket állítva megkenjük a krémmel és jöhet az összeállítás: 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém, így folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok.

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt.

Dermedésig hűtőbe tesszük, majd srégen szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is