Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Méteres kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A méteres kalács régi kedvenc, amely szép szeletelésének köszönhetően igazi dísze lehet az asztalnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vas Erika
Beküldte: 2017.11.20.

Tészta:

Krém:

Máz:

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. A masszát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Sütés:

A világos tésztát vajjal kikent őzgerincformában megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ugyanígy kisütjük a kakaós tésztát is. A kisült piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és a rummal vagy rumaromával kikeverjük. A kihűlt pudingot a habos vajhoz adjuk és sima krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

A piskótákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Felváltva, egy világos és egy kakaós szeletet összeragasztunk a krémmel, így hosszú, csíkozott rudat kapunk.

Máz:

Az ét vagy tejcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a sütemény tetejét bevonjuk vele. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

A méteres kalácsot ferdén szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a krémbe reszelhetünk egy kevés narancshéjat vagy a csokoládébevonatot megszórhatjuk pirított dióval. Így nemcsak látványosabb, hanem ízben is gazdagabb lesz a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vas Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is