Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér piskótához

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál étolaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Kakaós piskótához

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Krémhez

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj

Csoki mázhoz

  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet és a sütőport elkeverjük majd apránként a felvert habhoz adjuk vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A masszát sütőpapírral bélelt, 35*40 cm-es tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük el, mint a fehér piskótát.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, végül 3 részre osztjuk.

Az elkészült piskóta lapokat egymásra rakjuk, majd félbe vágjuk így 4 db lapot kapunk. Ezután összeállítjuk a süteményt. A barna lapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a fehér piskótalapot és megkenjük a krémmel. A krém tetejére rakjuk a második barna lapot ezt is megkenjük krémmel. Végül rárakjuk a fehér piskótalapot. A mázhoz a cukrot, vizet és a kakaóport összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne, végül bevonjuk a sütemény tetejét a mázzal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-szelet-2/