Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács tepsiben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga lap

  • 4 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 0,5 csomag sütőpor

Barna lap

  • 4 tojás
  • 22 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg margarin

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).

A barna lapot is megsütjük, majd ha a piskóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.

A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.

1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacs-tepsiben/