Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalácsszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga tészta

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Kakaós tészta

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 22 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 6 dl tej
  • 2 tasak puncsízű pudingpor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg lágy vaj

Tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • kevés forró víz

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sárga tésztához a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet.

A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük kb 15-20 perc alatt, majd kihűtjük.

A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük az aromával és kihűtjük, majd ezután kihabosítjuk a vajjal.

A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és felváltva a sárga és a kakaós tésztát betöltjük a krémmel.

A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük, hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres-kalacsszelet/