Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,75 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Csokimáz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt, és az őzgerinc formát margarinnal kikenjük, majd liszttel megszórjuk. A tojások sárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport, majd végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverünk 3 evőkanál kakaóport. A tésztákat külön-külön megsütjük az őzgerinc formában közepes hőfokon. Miután elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet alaposan elkeverjük, hogy sima állagot kapjunk.

A kihűlt tésztát szeletekre vágjuk. Minden szeletet megkenünk a krémmel, majd egymásra rétegezzük őket.

Csokimáz elkészítése:

Az étcsokoládét és a vajat gőz fölött vagy alacsony lángon felolvasztjuk, és simára keverjük. A krémmel összerakott tésztát leöntjük a csokimázzal, és hagyjuk megszilárdulni.

A kész süteményt ferdén felszeleteljük, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meteres/