Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Mézes almás-mákos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a vajat a mézzel egy magasabb felú edényben összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett (vigyázat, mert nagyon felhabzik!) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk. A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük. A sütőt 170 °C–ra előmelegítjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
marika0202
Beküldte: 2023.12.04.

Hozzávalókegy 28*30 cm-es tepsihezTészta

Almás krém

Mákkrém

Elkészítése

A tésztához a vajat a mézzel egy magasabb felú edényben összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett (vigyázat, mert nagyon felhabzik!) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk.

A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük.

A sütőt 170 °C–ra előmelegítjük.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a mézes keveréket és hozzászitáljuk a lisztet. Ezután a massza felét egy 28*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt megsütjük. Másik felét ugyanígy sütjük meg.

Az almás krémhez az almát meghámozzuk, majd kb 2*2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk, rászórjuk a kristálycukrot, fahéjat és ráöntjük a citromlevet és elkezdjük párolni. Pár perc múlva ráöntjük a vízzel elkevert keményítőt és sűrűre főzzük.

Az egyik, kihűlt lapot visszatesszük a tepsibe, majd egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és kihűtjük.

A mákkrémhez megfőzzük a tejben a pundingport a szokásos módon, majd frissentartó fóliával letakarva kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyós állagúra melegítjük.

A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot, majd hozzákeverjük a mákot és a zselatint is. A kihűlt almás krémre kenjük és befedjük a másik lappal.

Tetejére csokimázat kenünk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
marika0202
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is