Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek méz
- 3 dkg élesztő
- 12,5 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1 tk só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 30 dkg barack befőtt
- 1 csomag vaníliacukor
- 3 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tojás a kiflik megkenéséhez
Elkészítése:
Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)
A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
