Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 g vaj (margarin is jó) 100 g porcukor 2 tojás 400 g finomliszt 1 kk szódabikarbóna 1 ek méz A krémhez: 0,5 l tej 120 g finomliszt 200 g vaj 250 g porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 egész tojás A mázhoz: 150 g étcsokoládé 2 ek napraforgó olaj Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 g vaj (margarin is jó)
  • 100 g porcukor
  • 2 tojás
  • 400 g finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 ek méz

A krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 120 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás

A mázhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A vajat a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett, 40*30 cm-es tepsi hátán előmelegített sütőben világosra sütjük.

A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Egyenletesen megtöltjük a lapokat.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Legalább egy napot pihentetjük tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is