Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a pite egy igazi házias finomság, amely a ropogós tésztát és a gazdag, diós tölteléket ötvözi. A baracklekvár és a méz édes íze tökéletesen harmonizál a tésztával, miközben a dióhabos töltelék még különlegesebbé teszi. Ha egy igazán finom és mutatós desszertre vágysz, amit mindenki imádni fog, ezt a pitét mindenképp próbáld ki!

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.12.05.

Tészta:

Töltelék:

Elkészítése

Tészta:

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

A tészta hozzávalóit: a lisztet, a puha vajat, a porcukrot, az olvasztott mézet, a tojást, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és levet, majd a sütőport összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. A kész tésztát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:

A tojásokat és a cukrokat robotgéppel kb 10 perc alatt jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a diós-lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás:

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és a tepsibe terítjük, majd megkenjük a lekvárral. Erre öntjük a dióhabos tölteléket.

A maradék tésztát kinyújtjuk és 1/2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket a csíkokat átlósan elhelyezzük a töltelék tetején. Sütés közben a csíkok a töltelékbe süllyednek.

Sütés:

A pitét 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. A hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.

Tipp:

A tésztát egy kevés fahéjjal is ízesíthetjük, hogy még gazdagabb ízeket kapjunk. A baracklekvár helyett más, savanykásabb lekvárral, például szilvával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is