Elkészítése
Tészta:
A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A tészta hozzávalóit: a lisztet, a puha vajat, a porcukrot, az olvasztott mézet, a tojást, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és levet, majd a sütőport összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. A kész tésztát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A tojásokat és a cukrokat robotgéppel kb 10 perc alatt jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a diós-lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és a tepsibe terítjük, majd megkenjük a lekvárral. Erre öntjük a dióhabos tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtjuk és 1/2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket a csíkokat átlósan elhelyezzük a töltelék tetején. Sütés közben a csíkok a töltelékbe süllyednek.
Sütés:
A pitét 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. A hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.
Tipp:
A tésztát egy kevés fahéjjal is ízesíthetjük, hogy még gazdagabb ízeket kapjunk. A baracklekvár helyett más, savanykásabb lekvárral, például szilvával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.


