Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-diós rétes párna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag réteslap
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl méz
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 rúd vanília

Elkészítése

A tejet 2 evőkanál cukorral, a vanília rúd kikapart magjaival felmelegítjük, hozzáadjuk a keményítőt és folyamatos keverés mellett besűrítjük.

A maradek cukrot 1 evőkanál vízzel felolvasztjuk és ha már szép aranybarna színe lesz, levesszük a hőforrásról és belekeverjük a darált diót. Olajozott fém tálcára vagy sütőpapírra terítjük és amikor kihűlt, aprítógépben összetörjük, majd a vaníliás tejkrémhez keverjük 2 evőkanál mézzel együtt.

A réteslapokat egyenként olvasztott vajjal megkenjük, egymásra fektetjük és 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A grillázsos krémből egy evőkanálnyit teszünk egy-egy tészta felére, félbehajtjuk és a sarkánál összenyomjuk.

Tepsire fektetjük és 200 fora előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a maradék mézzel meglocsoljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-dios-retes-parna/