Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Tetejére

  • 30 dkg dió (egész)
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot megsütjük. A másik lappal is így járunk el, de sütés előtt elkészítjük a diós-mézes bevonatot. Ehhez a dióbelet, a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.

Az így elkészült diós-mézes keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején, és így sütjük meg a második lapot. Ha a lapok kihűltek, a főzött krémmel töltjük meg őket.

Krém készítése:

A tejet összefőzzük a liszttel, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint, és alaposan összekeverjük.

A kihűlt tésztalapokat a krémmel betöltjük, majd 1 napig állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-dios-szelet/