Elkészítése
Tészta
A porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett habosra keverjük. Ezután beleforgatjuk a lisztet, és sima tésztát gyúrunk. A masszát két részre osztjuk, majd a 25×39 cm-es tepsi hátoldalán két lapot sütünk belőle.
Krém
A tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tojássárgákkal sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A krémet teljesen kihűtjük, majd a porcukorral kihabosított vajjal simára keverjük.
Hab
A hideg tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás
Az egyik mézes lapra rásimítjuk a vaníliás krémet, majd a tejszínhabot, végül befedjük a másik mézes lappal.
Máz
A csokoládét gőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Dermedés előtt éles késsel bejelöljük a kockákat, így könnyebb lesz szeletelni.
Tipp
A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjon. A süteményt érdemes legalább egy éjszakát pihentetni, mert másnapra a lapok szépen megpuhulnak, és könnyebb lesz szeletelni.

