Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókA tésztához

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg finomliszt

A krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

A habhoz

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

A mázhoz

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

Tészta

A porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett habosra keverjük. Ezután beleforgatjuk a lisztet, és sima tésztát gyúrunk. A masszát két részre osztjuk, majd a 25×39 cm-es tepsi hátoldalán két lapot sütünk belőle.

Krém

A tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tojássárgákkal sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A krémet teljesen kihűtjük, majd a porcukorral kihabosított vajjal simára keverjük.

Hab

A hideg tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás

Az egyik mézes lapra rásimítjuk a vaníliás krémet, majd a tejszínhabot, végül befedjük a másik mézes lappal.

Máz

A csokoládét gőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Dermedés előtt éles késsel bejelöljük a kockákat, így könnyebb lesz szeletelni.

Tipp

A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjon. A süteményt érdemes legalább egy éjszakát pihentetni, mert másnapra a lapok szépen megpuhulnak, és könnyebb lesz szeletelni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-francia-kremes/