Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg finomliszt 15 dkg cukor 1 tojás 4-5 evőkanál méz 6 dkg sertés zsír 1 teáskanál szódabikarbóna 3-4 evőkanál tej A krémhez: 1 liter tej 6 evőkanál búzadara 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 evőkanál vanília aroma 30 dkg sárgabarack lekvár A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 3 evőkanál olaj Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
24 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.11.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál méz
  • 6 dkg sertés zsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 evőkanál tej

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj


Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát.

Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk kb 25*30 cm-es lapokra és a tepsink hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 fokon kb öt-hat perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal.

A csokit az olajjaj gőz felett felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és könnyebben vágható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is