Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes, grízes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál méz (langyos)
  • 3 evőkanál zsír (olvasztott)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5 evőkanál baracklekvár

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk.

Egyesével vajjal kent tepsi tetejére (23*34 cm) helyezzük és azon sütjük meg 180 °C-on kb 5 perc alatt.

Ne süssük túl a lapokat!

A tejet a cukrokkal, tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.

Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.

A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-grizes-kremes-2/